Over mij

Ruim 20 jaar geleden ontdekte ik hoe fijn het spelen met klei is. Ik had een drukke baan bij een grote multinational, het werken met klei vond ik ongelooflijk ontspannend na een hectische werkdag.
Bij Atelier de Cirkel in Brasschaat leerde ik onder deskundige leiding van Marleen Vansteenvoort opbouwen met klei.

Fast forward naar 2010; met mijn man en toen 2 kleine dochters verhuisden we naar het buitenland.
Eerst woonden we enkele jaren in Kazachstan, daarna ook nog in Zuid-Korea en Saoedi-Arabiƫ. In Seoul ging ik wekelijks naar een klein keramiekatelier waar ik nieuwe technieken ontdekte zoals sgrafitto.
Terug in Belgiƫ schreef ik me in bij Academie Noord, de kunstacademie in Brasschaat. Een opleiding waar je alle aspecten van de keramiek leert kennen.

Ondertussen volgde ik bij Rudie Delanghe meerdere workshops en stages om het draaien op de draaischijf onder de knie te krijgen.
Het draaien van gebruiksgoed is inmiddels waar ik me vooral op toe leg. Met mijn eigen gemaakte glazuren geef ik een persoonlijke toets aan mijn werk.
De ervaring van het wonen in verschillende landen, samen met verschillende culturen, reflecteert zich onmiskenbaar in mijn werk.

Ik vind het belangrijk dat we ambachten zoals keramiek niet verloren laten gaan. Daarom geniet ik er ook enorm van mijn kennis en passie te delen met anderen in mijn workshops.